bool(false) Osteopatia.fi - Terveys on Sinun
» Osteopatia
» Osteopatian historia
» Tieteellinen tutkimus
» Osteopatia ja selkäsairaudet
» Hoitosuositukset
» Koulutus Suomessa
» Koulutus ulkomailla
Kirjaudu
Käyttäjätunnus:

Salasana:

» Salasana unohtunut?
Koulutus ulkomailla
USA

Yhdysvalloissa osteopatiaa opetetaan 19 yliopistossa tai korkeakoulussa ympäri maata. Valmiita ammattilaisia on n. 40 000, ja osteopatia on yksi nopeimmin kasvavista terveydenhoidon aloista. USA:ssa koulutetut osteopaatit saavat koulutuksensa jälkeen lääkärin pätevyyden. (http://www.aacom.org/)

Englanti ja muu Eurooppa

Euroopassa osteopaatin toimenkuva on rajattu tuki- ja liikuntaelimistön toiminnallisten häiriöiden kliiniseen tutkimukseen ja manuaaliseen hoitoon.

Poikkeuksen muodostaa London College of Osteopathic Medicine, joka ottaa opiskelijoikseen vain lääkäreitä.

Lontoossa toimiva v. 1917 perustettu The British School of Osteopathy on Euroopan vanhin osteopaattikoulu. Koulutus BSO:ssa on kokopäivätoimista ja kestoltaan neljä vuotta (http://www.bso.ac.uk/). Muita osteopaattikouluja ovat mm. British College of Osteopathic Medicine (BCOM) Lontoossa (http://www.bcom.ac.uk/ ),

London College of Ostepathic Medicine (LCOM) Lontoossa ( http://www.members.aol.com/londonosteomedic/prospectus.html ) ja European School of Osteopathy (ESO) Maidstonessa (http://www.eso.ac.uk/).

Englannissa koulutettuja osteopaatteja on rekisterissä yli kolme tuhatta.

Osteopaattikouluja on myös mm. Saksassa (http://www.osteopathie-akademie.de/schulen.html), Ranskassa (http://www.cido.fr/),

Belgiassa (http://www.c-b-o.org/),

Italiassa (http://www.roi.it/scuole.html) ja

Espanjassa (http://personal.iddeo.es/ret006b5/Index_E.htm)